Puszyste, sycące i bardzo łatwe w przygotowaniu placuszki bananowe okazały się super pomysłem, jeśli spieszymy się do pracy bądź szkoły i mamy ochotę na coś zdrowego i szybkiego w przygotowaniu. Zasmakują każdemu!


SKŁADNIKI:

2 duże dojrzałe banany

2 jajka

1 szklanka ( 250 g) mąki przennej pełnoziarnistej

1 szklanka mleka bądź wody ( 250 ml)

1 bądź 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki cukru pudru bądź ulubionej konfitury czy miodu

1 łyżeczka cynamonu

PRZYGOTOWANIE :

  1. Banany rozgniatamy widelcem na papkę, bądź kroimy na mniejsze części. Włożyć je do miski, następnie dodać po kolei wszystkie składniki i wymieszać rózgą bądź zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy, przypominającej gęsta śmietanę.
  2. Posmarować patelnie olejem, następnie łyżka nakładać ciasto w kształcie koła. Smażyć dwie minuty z każdej stront, do uzyskania złocistego koloru.
  3. Po przygotowaniu podawać z cukrem pudrem, konfiturą bądź miodem. Smacznego!